söndag 30 januari 2011

Ur led är tiden!

Läser med fasa om vad som sker i Egypten och även Tunisien, det är skrämmande! Nu är jag faktiskt inte så insatt i det hela men tycker ändå det är KATASTROF när folk vandaliserar Kairos Museum! Nu läste jag att folkmassor även tagit sig in i Konungarnas dal för att förstöra och plundra. Och HUR har man tänkt få tillbaks största inkomstkällan turisterna sedan då? Fast så långt tänker man kanske inte i frustration och ilska?

Jag förstår ju varför människorna är frustrerade och ilskna, jag förstår protester och till och med våldsamheter mot militär och polis. Men INTE plundring av affärer, gravar, museer och andra ställen. Å andra sidan är det en kamp för demokrati och då kanske allt är tillåtet? Så man får hoppas att Mubarak tänker till, lämnar sin post och nyval utlyses.

Så då kanske man snart kan åka på sin drömresa längs Nilen med gott samvete? Hoppas innerligt att inte för många liv ska spillas!


2 kommentarer:

Petra sa...

I kväll har Mubarak tydligen sagt att han avser att avgå i september, men det räcker nog inte för folket. Utvecklingen är Intressant, otäck och förmodligen historisk.

Anna sa...

Septem,ber?!? *duh* nej det är nog inte riktigt vad Egyptens folk tänkt sig det. Han får nog raskt tänka om.
Utvecklingen är mycket intressant! Sen är det otäckt för det ÄR en potentiell krutdurk om det så att säga smittar av sig till fler länder.